Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 21 August 2014

2014.08.21 - Nyhetsbrev

UPS-butikkenes bankterminaler infisert med malware, det siste Gameover botnettet prøver å motstå nedtakelse og trafikklys-systemer i USA er overraskende lette å hacke.

Trafikklys-systemer i USA er overraskende lette å hacke

I en rapport utarbeidet av forskere ved Electrical Engineering and Computer Science Department, University of Michigan, har det kommet frem at systemene som styrer trafikklys er overraskende lette å hacke. Rapporten beskriver hvordan forskerne lett og raskt kunne ta kontroll over en trafikksystemene i en anonym by i Michigan, og deretter styre trafikklys i over 100 kryss.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/08/resea[...]
https://jhalderm.com/pub/papers/traffic-woot14.pdf

UPS-butikkenes bankterminaler infisert med malware

Rundt 100 000 transaksjoner har blitt sett på av malware som har infisert UPS sine systemer. Totalt ble 53 UPS-butikker i USA infisert av malwaren som leser kort som brukes i betalingsterminalene.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/08/20/ups_r[...]
http://bits.blogs.nytimes.com/2014/08/20/ups-[...]
http://www.ups.com/pressroom/us/press_release[...]

Det siste Gameover botnettet prøver å motstå nedtakelse

Det kan tyde på at siste utgave av Gameover-botnettet, som tidligere har infisert mellom 500 000 og 1 million maskiner, prøver å ligge lavt for å unngå oppmerksomhet. Nå etter seks uker, kan man se mellom 3000-5000 infeksjoner i det nye nettet, ifølge firmaet Seculert. Seculert mener at bakmennene foreløpig holder antall infeksjoner lavt for å unngå at botnettet blir tatt ned igjen av myndigheter.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/08/lates[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.