Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 27 August 2014

2014.08.27 - Nyhetsbrev

NSM varsler om datainnbrudd i energi- og oljesektoren, Google lanserer 64-bits Chrome og Blue Coat skriver om kortvarige domenenavn

NSM varsler om datainnbrudd i energi- og oljesektoren

NSM skriver i et varsel at det er avdekket forsøk på datainnbrudd mot 50 bedrifter innen energi- og oljesektoren. De skal i løpet av uken ha varslet 300 selskaper i sektoren for å be dem sjekke om de kan være rammet og for å hjelpe de selskapene som er det. Angrepene skal være foretatt via epost med malware som vedlegg. NSM opplyser ikke hva slags type malware det er snakk om.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/aktuelt/varsler-om-da[...]
http://www.nrk.no/norge/dramatisk-auke-i-data[...]

Kortvarige domenenavn

I løpet av 90 dager, ble det registrert 660 millioner nye domenenavn. 470 millioner av disse eksisterte i under ett døgn! Blue Coat skriver om dette fenomenet i sin blogg, hvor de også ser bak tallene.
Referanser
https://www.bluecoat.com/security-blog/2014-0[...]

Google lanserer 64-bits Chrome

Google har i dag gitt ut første versjonen av 64-bits Chrome som er markert som stabil. Den skal være raskere enn 32-bits utgaven og skal også være sikrere og mer stabil. Den har ikke støtte for Java eller Silverlight.
Referanser
http://www.digi.no/930089/64-bits-chrome-klar[...]
http://arstechnica.com/information-technology[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.