Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 2 September 2014

2014.09.02 - Nyhetsbrev

Ny spesialenhet mot kyberkrim. Kraftbransjen stifter eget CERT og iCloud kan ha vært offer for hack.

Ny spesialenhet mot kyberkrim

En ny enhet i Europol, kalt Joint Cybercrime Action Taskforce (J-CAT), skal etterforske cyberkriminalitet på tvers av landegrensene.
Referanser
http://www.digi.no/930181/ny-spesialenhet-mot[...]
http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-09/0[...]

ArsTechnica og The Guardian skriver om hvordan iCloud kan være opprinnelsen til lekkede kjendisbilder

ArsTechnica og The Guardian skriver i sine artikler om hvordan flere tegn kan tyde på at det er Apple sin tjeneste iCloud de nylig lekkede kjendisbildene stammer fra. Apples tjeneste for å lokalisere mistede enehter, Find My iPhone, har ikke hatt begrensninger i antall påloggingsforsøk. Dette skal ha blitt utbedret i går. Tjenesten krever heller ikke bruk av to-faktor autentisering, selv om brukeren har slått dette på for sin konto.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/09/what-[...]

Kraftbransjen stifter eget CERT

Kraftbransjen har nå bestemt seg for å stifte et eget sikkerhetsselskap; Kraftcert, som skal hjelpe med å beskytte bransjen mot dataangrep. Hafslund, Statkraft og Statnett går sammen om å opprette selskapet som skal ha 3-4 ansatte.
Referanser
http://www.tu.no/kraft/2014/09/01/kraftbransj[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.