Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 5 September 2014

2014.09.05 - Nyhetsbrev

Phishing eposter rettet mot norsk oljebransje var formulert som hentelapper fra posten. Microsoft skriver blogginnlegg om sårbarheter. F-Secure skriver om Windows Phone 8.1 sin nye Wi-Fi Sense feature. Wordpress og Adobe kommer med oppdateringer og Microsoft forhåndsvarsler sine oppdateringer for september.

Phishing eposter som skulle hacke norsk oljebransje ble utformet som hentelapper fra posten

Det skal ha vært flere forskjellige eposter der noen av dem også inneholdt en falsk invitasjon til en energikonferanse. Mottaker ble i tilfellene beskrevet i artikkelen forsøkt lurt til å trykke på en link. Dette skriver DN i en artikkel i dag.
Referanser
http://www.dn.no/nyheter/2014/09/04/2159/IT/h[...]

Sikkerhetsbloggen til Microsoft skriver om hvordan sårbarheter blir utnyttet

Microsoft sin sikkerhetsblogg skriver om hvordan sårbarheter blir utnyttet, og årsakene til ekstern kodeeksekvering.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/security/archive/2[...]

Wi-Fi sense på Windows Phone 8.1 deler Wi-Fi med venner

Windows Phone 8.1 skal i følge F-Secure komme med en ny tjeneste kalt Wi-Fi Sense. Denne skal gjøre det mulig å logge på trådløse nett automatisk, om det trådløse nettet tillater det. I tillegg til dette kan du dele din telefons Wi-Fi tilgang med venner på både Skype, Facebook og Outlook.com. Som F-Secure også nevner vil dette kunne by på sikkerhetsutfordringer hvis det er slik at en ansatt i en bedrift kan dele bedriften sitt trådløse nett med sine venner på Facebook.
Referanser
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002[...]

WordPress har gitt ut ny oppdatering

WordPress skal nå ha gitt ut en ny versjon, 3.9.2, som skal fikse flere svakheter. WordPress brukere som bruker 3.7.3 kommer til å bli oppdatert til 3.7.4 og 3.8.3 kommer til å bli oppdatert til 3.8.4. US-CERT og WordPress anbefaler at brukere som bruker eldre versjoner enn dette bør oppdatere til 3.9.2.
Referanser
http://wordpress.org/news/2014/08/wordpress-3-9-2/
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

Computerworld skriver i en artikkel at 8 av 10 lar seg lure av phishing-angrep.

Computerworld skriver i en artikkel at 8 av 10 lar seg lure av phishing-angrep. Personal-, finans og regnskapsmedarbeidere skal være de dårligste til å gjenkjenne disse populære angrepene. Det nevnes og at McAffe har registrert over 250 000 nye nettadresser til phising-sider det siste kvartalet.
Referanser
http://www.idg.no/computerworld/article290577.ece

Adobe kommer ut med nye oppdateringer for Adobe Reader og Acrobat

Adobe har publisert en notis på at det kommer ny oppdatering til Adobe Reader og Acrobat tirsdag den 9. september.
Referanser
http://helpx.adobe.com/security/products/read[...]

Microsoft gir ut forhåndsvarsel for oppdateringer i September

Microsoft har nå gitt ut forhåndsvarsel for oppdateringer som kommer til å bli utgitt den 9 september. I disse oppdateringene skal det være en kritisk og tre viktige oppdateringer. Den kritiske oppdateringen skal være til Internet Explorer som fikser en svakhet som gjorde det mulig å gjøre vilkårlig kode. De tre viktige oppdateringene skal være til blant annet Microsoft .NET Framework og Microsoft Lync Server.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.