Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 September 2014

2014.09.15 - Nyhetsbrev

Nye Snowden avsløringer viser omfattende kartlegging av Internett i et program kalt Treasue Map. Nytt privat exploit-kit kalt Astrum EK oppdaget.

Nytt privat exploit-kit kalt Astrum EK oppdaget

Det meldes om et nytt tilsynlatende privat exploit-kit kalt Astrum. Observert variant skal ha utnyttet svakheter i Flash, Internet Explorer, Silverlight og Adobe Reader.
Referanser
http://malware.dontneedcoffee.com/2014/09/ast[...]

Nye Snowden avsløringer viser omfattende kartlegging av Internett

Der Spiegel har publisert nye dokumenter som beskriver et NSA-program for omfattende kartlegging av Internett, kalt Treasue Map. Målet med programmet skal være å kartlegge hele Internett, til bruk ved blant annet planlegging av operasjoner.

Deutsche Telekom og Netcologne i Tyskland er angivelig blant nettverkene som omfattes av programmet. Det skal også være detaljerte dokumenter om sattelittkommunkasjonsleverandøren Stellar's interne systemer og nettverk. Stellar's CEO sier selv at denne informasjonen må komme fra innbrudd på deres interne systemer.

I dokumentene skal det også være funnet igjen en IP adresse tilhørende den norske leverandøren av satelittkommunikasjonsløsninger, Harris Norge.
Referanser
http://www.spiegel.de/international/world/sno[...]
http://www.spiegel.de/media/media-34756.pdf
http://www.spiegel.de/media/media-34757.pdf
http://www.spiegel.de/media/media-34758.pdf
http://www.digi.no/930415/norsk-selskap-nevnt[...]
http://

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.