Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 19 September 2014

2014.09.19 - Nyhetsbrev

Apple slipper oppdateringer til OS X. Home Depot innrømmet at 56 millioner bankkort har blitt kopiert. Ny krypteringsmekanisme i iOS 8 hindrer Apple i å utlevere data fra passordbeskyttede enheter. Google innfører kryptering av innhold som standard i neste versjon av Android-operativsystemet.

Oppdatering til Apple OS X

Apple gir ut en oppdatering til OS X som fikser en rekke tildels alvorlige svakheter. OS X Server blir også patchet.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT6443
http://support.apple.com/kb/HT6448
http://support.apple.com/kb/HT6449

Tidligere omtalt sak: Home Depot innrømmet at 56 millioner bankkort er i fare

Oppdatering til tidligere omtalt sak: Home Depot innrømmet i går at 56 millioner bankkort kan bli utnyttet til svindel etter å ha blitt brukt i deres malware-infiserte betalingssystemer. Det er enda ikke observert noen form for svindel på de gjeldende bankkontoene, og PIN-kodene skal heller ikke ha blitt stjålet.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/09/18/home_[...]

Ny krypteringsmekanisme i iOS 8 hindrer Apple i å utlevere data fra passordbeskyttede enheter

Apple kunngjorde onsdag at de med innføringen av iOS 8 ikke lenger vil være i stand til å låse opp passord-beskyttede/krypterte iPhoner og iPader, selv om en rettkjennelse som tillater dette skulle foreligge. Grunnen til dette er endringer i den underliggende krypteringsmekanismen, som heretter kun gir eier av enheten tilgang til innholdet.

Sikkerhetsforsker Jonathan Zdziarski ser imidlertid i en bloggpost på hvordan politi/myndigheter kan klare å få tilgang til kryptert innhold på en iOS 8 enhet. Dette er mulig å få til dersom man samtidig har tilgang til en pc som er \"parret\" med iOS enheten, noe som ofte er tilfellet dersom iTunes benyttes på PC for å få tilgang til bilder og annen data på iOS-enheter.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/business/techno[...]
http://www.zdziarski.com/blog/?p=3875

Google innfører kryptering av innhold som standard i neste versjon av Android-operativsystemet

Google melder at de i neste versjon av Android operativsystemet, som slippes neste måned, vil ha kryptering av innholdet på enheten påslått som standard. Opplysingene kommer som et svar etter at Apple har høynet sikkerheten i iOS 8.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/blogs/the-switc[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.