Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 30 September 2014

2014.09.30 - Nyhetsbrev

Forskere har avdekket to nye svakheter i Bash. CloudFlare gir sine kunder gratis SSL. Apple gir ut oppdatering for å fikse Shellshock til OS X. Skyarkiv i utlandet er ulovlig. Offensive Security har publisert en teknisk artikkel om hvordan man kan omgå EMET v5.0

Forskere har avdekket nye svakheter i Bash

Forskere har avdekket to nye svakheter i Bash som kan føre til kodeeksekvering. Svakhetene er ikke relatert til Shellshock.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Shellshock%3A+We+a[...]

CloudFlare gir sine kunder gratis SSL

I et forsøk på å stoppe ISPer, statlige etater og angripere fra å overvåke og sensurere internett, åpner CloudFlare SSL for sine mer enn 2 milioner kunder, noe som vil doble antall SSL beskyttede sider på nettet.
Referanser
http://threatpost.com/cloudflare-rolls-out-fr[...]

Apple gir ut oppdatering for å fikse Shellshock til OS X

Apple skal nå ha gitt ut en oppdatering til Mac OS X Mavericks, Mountain Lion og Lion som skal fikse Shellshock-svakheten.
Referanser
http://arstechnica.com/apple/2014/09/apple-pa[...]

Skyarkiv i utlandet er ulovlig

Ifølge Riksarkivaren, som viser til Arkivloven fra 1992, er skyarkiv i utlandet ulovlig.
Referanser
http://m.digi.no/930655/skyarkiv-i-utlandet-e[...]

Teknisk artikkel om hvordan man kan omgå EMET v5.0

Offensive Security har tidligere omtalt hvordan angripere kan omgå Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) v4.0. Denne gang gjør de det med siste versjon av EMET, v5.0.
Referanser
http://www.offensive-security.com/vulndev/dis[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.