Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 8 October 2014

2014.10.08 - Nyhetsbrev

Oracle ute med ny oppdatering for Bash-svakheter. USA mener de kan hacke utenlandske servere uten arrestordre. Det viser seg også at det amerikanske folk blir mer tolerante ovenfor større dataangrep etter at det har vært svært mange av dem. Australsk nyhetskanal ble tatt av luften grunnet malware-angrep. Kriminelle bruker malware til å hente ut penger fra minibanker uten bruk av kredittkort.

Amerikanerne viser mindre interesse for større dataangrep

Dette skriver Slate Magazine i en artikkel i dag. De siste hendelsene mot JPMorgan og Target burde være nok til å skape bekymring. Fjorårets angrep mot Target førte til at sensitiv informasjon til 70 millioner personer kom på avveie noe som den gang gikk hardt utover ryktet deres. Nå kan det vise seg at amerikanerne begynner å bli vant til angrep og at denne typen nyheter ikke lengre er like interessant. JPMorgan angrepet hadde også store konsekvenser for kundenes informasjon, men likevel gikk aksjene til selskapet opp med hele 2,7 prosent forrige fredag.
Referanser
http://www.slate.com/blogs/future_tense/2014/[...]

Den australske nyhetskanalen ABC News 24, tatt av luften pga malware mail angrep

Den Australske nyhetskanalen ABC News 24 ble tirsdag morgen tatt av luften pga. malware mail som førte til tekniske vanskeligheter. Mailen lurer brukere til å laste ned crypto-ransomware.
Referanser
http://www.theguardian.com/media/2014/oct/07/[...]

Oracle ute med ny oppdatering for Bash-svakheter

Oracle kom tirsdag 7. oktober ut med ny oppdatering for Bash-svakhetene CVE-2014-7169.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/secu[...]

Malware som infiserer minibanker

Et malware kalt Tyupkin lar kriminelle ta ut penger fra minibanker uten bruk av kredittkort. Malwaren installeres manuelt gjennom bruk av en CD og krever fysisk tilgang til minibanken.
Referanser
http://threatpost.com/tyupkin-malware-infects[...]

USA mener de kan hacke utenlandske servere uten arrestordre

I forbindelse med rettsaken mot Ross Ulbricht, som ble tatt for å lede den ulovlige narkotika-nettsiden The Silk Road, uttaler USAs justisdepartement at de kan hacke seg inn på utenlandske servere uten arrestordrer.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/10/us[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.