Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 27 October 2014

2014.10.27 - Nyhetsbrev

Akamai og Damballah advarer om sterk økning i hhv DDoS-angrep og POS-malwareinfeksjoner den siste tiden.

Akamai's State of the Internet-rapport for siste kvartal er ute

Akamai har utgitt sin rapport over sikkerhetshenvendelser for tredje kvartal 2014. Det rapporteres om stor økning i DDoS-aktivitet, både hva gjelder antall angrep, størrelse og varighet på angrepene. Angrep på over 100 gbps forekom ikke for et år siden, men er nå i ferd med å bli vanlig. Rapport og pressemelding kan leses via linkene nedenfor.
Referanser
http://www.akamai.com/html/about/press/releas[...]
http://www.stateoftheinternet.com/security-report

Kraftig økning i POS-malwareinfeksjoner

Damballa melder at infeksjoner av POS (kassassytemer)-malwaren Backoff økte med 57% fra August til September. Antallet infeksjoner økte ytterligere i løpet av september. Ifølge Damballa tyder økningen på at malwaren klarer å forbigå dagens beskyttelsesmekanismer. Dette er et problem som er mest utbredt i USA.
Referanser
https://www.damballa.com/q3-state-infections-[...]
http://www.darkreading.com/attacks-breaches/b[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.