Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 29 October 2014

2014.10.29 - Nyhetsbrev

Operation SMN slipper mer detaljer rundt gruppen Axiom. US CERT skriver mer om Black Energy. Russiske hackere skal ha kompromittert nettverk i Det hvite hus. Russland linket til cyberspionasje fra 2007.

Operation SMN slipper mer detaljer rundt gruppen Axiom

En gruppe sikkerhetsselskaper har sluppet detaljer rundt en gruppering de kaller Axiom. Dette er en gruppering som i over seks år har drevet spionasje over Internett. Kinesiske myndigheter står antakeligvis bak grupperingen.
Referanser
http://novetta.com/blog/2014/10/operation-smn[...]
http://novetta.com/operationsmn

US CERT skriver mer om Black Energy

US CERT har sluppet mer informasjon om Black Energy. Denne grupperingen jobber med å skaffe seg info rundt industrielle styringssystemer med tilhørende nettverk og har også vært aktive i Norge. Over 250 bedrifter i olje/kraft-bransjen ble tidligere i år forsøkt kompromittert. US CERT opplyser at angrepene fortsatt pågår.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/10/29/black[...]
https://ics-cert.us-cert.gov/alerts/ICS-ALERT[...]

Russiske hackere skal ha kompromittert nettverk i Det hvite hus

Hackere skal ha klart å kompromittere et ugradert nettverk i Det hvite hus. Det mistenkes at Russere kan stå bak. Hendelsen skjedde for to til tre uker siden og etterforskes.
Referanser
http://news.sky.com/story/1362523/white-house[...]

Russland linket til cyberspionasje fra 2007

FireEye har utgitt en ny rapport som avdekker en stor spionasjekampanje som skal være finansiert av Russland. Gruppen bak kampanjen, som FireEye kaller APT28, skal ikke ha vært interessert i finansiell informasjon, men heller drevet etterretning om forsvars- og geopolitiske forhold som gagner Russland. Det norske forsvaret blir antatt å ha vært et av målene på grunn av domenet forsvaret[․]co som er brukt av gruppen.
Referanser
http://www.securityweek.com/fireeye-links-rus[...]
http://www.fireeye.com/resources/pdfs/apt28.pdf

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.