Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 18 November 2014

2014.11.18 - Nyhetsbrev

Apple kommer med oppdateringer til iOS og OS X.

Sikkerhetsforsker anslår at halvparten av alle USB-brikkesett er sårbare for BadUSB, dvs. at de kan omprogrammeres til å spre malware/utføre ondsinnede handlinger.

Apple oppdaterer iOS og OS X

Apple har sluppet oppdateringer til både iOS og OS X. iOS 8.1.1 skal bl.a. fikse flere sikkerhetshull. OS X 10.10.1 fikser bl.a. ustabilitet med wifi.
Referanser
https://support.apple.com/en-us/HT6590
http://www.dinside.no/931520/viktige-oppdater[...]

50% av alle USB-chips er sårbare for BadUSB

Karsten Nohl har tidligere demonstrert BadUSB, en metode hvor han har omprogrammert en USB-enhet til å få den til å gjøre nesten hva som helst. Han og hans kolleger har nå tatt for seg hvor utbredt dette problemet er. Etter å ha undersøkt over 60 forskjellige brikkesett, er over halvparten av disse programmerbare, og dermed sårbare for BadUSB.
Referanser
http://threatpost.com/new-research-same-old-p[...]
http://www.theregister.co.uk/2014/11/18/usb_c[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.