Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 24 November 2014

2014.11.24 - Nyhetsbrev

En svært avansert malware ved navn Regin er utviklet av en ressurssterk aktør og har infisert organisasjoner og enkeltindivider i flere år.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet lanserer sikker DNS-tjeneste.

Regin: Svært avansert spionasjeverktøy fra ressurssterk aktør.

Symantec informerer om en avansert trojaner som har fått navnet Backdoor.Regin. Verktøyet skal ha vært benyttet til digital spionasje mot statlige organisasjoner, eiere av infrastruktur og enkeltindivider i flere år. Trojaneren består av meget sofistikert kode og har moduler for langtidsovervåking av blant annet nettverkstrafikk og telefonsamtaler, samt fjerntilgang til maskiner. Trojanerens kompleksitet og modulære oppbygning sammenlignes med The Mask og Stuxnet, og indikerer at det kan være en statlig aktør som står bak.

F-Secure har en bloggpost med detaljer rundt funn av trojaneren tilbake i 2009. De mener at det ikke er Kina eller Russland som står bak denne gangen.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/regin-t[...]
http://arstechnica.com/security/2014/11/highl[...]
https://www.f-secure.com/weblog/archives/0000[...]

NSM lanserer sikker DNS-tjeneste

På en konferanse i forrige uke lanserte Nasjonal Sikkerhetsmyndighet en DNS-tjeneste som medlemmer og partnere kan benytte for å hindre egne klienter i å aksessere kjente ondsinnede domener. Tjenesten vil blant annet hente data fra NSM's sensornettverk. Data fra tjenesten vil også benyttes til å bygge opp en søketjeneste for DNS-navn og IP-adresser. NSM lanserer også portscanning/sikkerhetstest for sine medlemmer.
Referanser
http://www.digi.no/931623/nsm-vil-stanse-hack[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.