Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 December 2014

2014.12.15 - Nyhetsbrev

Sony forlanger at nyhetsorganisasjoner sletter data. Firstlook har en artikkel med mer detaljer rundt angrepet mot Belgacom. Aftenposten har en artikkel om falske mobil-basestasjoner som er oppdaget i Oslo. En oljeledning eksploderte i Tyrkia i 2008, hvor Bloomberg skriver at dette skyldes et cyberangrep.

Sony forlanger at nyhetsorganisasjoner sletter data

Etter angrepet mot Sony tidligere denne måneden har det daglig blitt sluppet flere GB med interne data fra angriperne. Dette har ført til at flere medier har laget saker med bakgrunn i intern informasjon fra selskapet. Sony har nå sendt et krast brev til flere firmaer der de ber om at data blir slettet og at ikke flere saker skrives.
Referanser
http://www.nytimes.com/2014/12/15/business/so[...]

Firstlook med flere opplysninger rundt Belgacom-hack

Firstlook har en artikkel med mer detaljer rundt angrepet mot Belgacom. Artikkelen er basert på intervjuer og flere dokumenter fra Snowden.
Referanser
https://firstlook.org/theintercept/2014/12/13[...]

Aftenposten: Stortinget og statsministeren overvåkes med spionutstyr

Aftenposten har en artikkel om falske mobil-basestasjoner som er oppdaget i Oslo. De er blant annet plassert ved statsministerens bolig og stortinget. Aftenposten skriver også at det er mest sannsynlig plassert utstyr på Aker brygge og Tjuvholmen. Utstyret kan brukes til å overvåke hvem som beveger seg i området. Det er ukjent hvem som kontrollerer utstyret. NSM bekrefter at de også har funnet spor etter mistenkelig utstyr.

For å gjøre det mye vanskeligere for angripere å registrere deg ved hjelp av IMSI-catchere, anbefales det å skru av muligheten til å bruke 2G-nettverk på mobilen. Bruk altså 3G eller 4G dersom mulig.
Referanser
http://mm.aftenposten.no/stortinget-og-statsm[...]
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/solberg-re[...]
http://mm.aftenposten.no/spionutstyr-plassert[...]

Bloomberg skriver om cyberangrep mot oljeledning i 2008

En oljeledning eksploderte i Tyrkia i 2008. Bloomberg skriver at dette skyldes et cyberangrep. Angriperne kom seg inn via en svakhet i overvåkningskameraene. Det mistenkes at Russland står bak angrepet.
Referanser
http://www.bloomberg.com/news/2014-12-10/myst[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.