Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 19 December 2014

2014.12.19 - Nyhetsbrev

BSI melder om ødeleggende angrep mot stålverk. Sony trekker film etter hackerangrep. Sony-hack gjør folk skeptiske til e-post. Svakhet i Github kan føre til ondsinnet kodeeksekvering på klienter.

BSI melder om ødeleggende angrep mot stålverk

BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) i Tyskland melder i en rapport om et cyberangrep mot prosesstyringsanlegget i et stålverk. Angrepet førte til at en ovn ble overopphetet og dermed store skader på stålverket.
Referanser
https://www.bsi.bund.de/SharedDocs/Downloads/[...]
http://dragossecurity.com/blog/

Sony trekker film etter hackerangrep

Sony har nå trukket filmen The Interview etter hacker-angrepet. Dette skjer etter at hackerne har truet med fysiske angrep mot kinoer som viser filmen. Mange mener at å trekke filmen bare vil oppmuntre til å lignende angrep i fremtiden.
Referanser
http://www.dagbladet.no/2014/12/18/kultur/son[...]
http://deadline.com/2014/12/george-clooney-so[...]

Sony-hack gjør folk skeptiske til e-post

New York Times skriver om hvordan Sony-hacket kan ha gjort folk mer skeptiske til e-post. All e-post til flere ansatte hos Sony har blitt lekket i løpet av de siste dagene. Forfatteren mener at flere kan gå over til mer flyktige måter å kommunisere på som telefonsamtaler.
Referanser
http://www.nytimes.com/2014/12/18/style/how-t[...]

Svakhet i Github kan føre til ondsinnet kodeeksekvering på klienter

Svakhet i Github rammer alle Windows- og Mac-baserte versjoner av Github (og relatert programvare). Svakheten kan bli misbrukt til å tillate ekstern kodeeksekvering når klientens programvare bruker ondisnnede trær i Git-brønner, som har blitt plantet av angriper.
Anbefaling
Git-brukere bør oppgradere umiddelbart
Referanser
https://github.com/blog/1938-vulnerability-an[...]
http://arstechnica.com/security/2014/12/criti[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.