Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 29 December 2014

2014.12.29 - Nyhetsbrev

PlayStation Network og XBOX Live har i romjulen blitt utsatt for DDoS angrep av Lizard Squad, hackere prøver å utpresse et sørkoreansk atomkraftverk, ISC melder at deres nettside har vært infisert med malware, avisen Spiegel beskriver hvordan NSA prøver å komme rundt kryptering og Apple gir ut sikkerhetsoppdateringer til OS X.

Apple gir ut oppdateringer til OS X

Apple ga ut sikkerhetsoppdateringer til OS X Mountain Lion, Mavericks og Yosemite den 23. desember. Disse sikkerhetsoppdateringene skal fikse svakhetene OS X hadde i NTP (Network Time Protocol) bakgrunnsprosessen. Utnyttelse av denne svakheten kunne føre til at angripere kunne ta over maskinen.
Referanser
https://www.us-cert.gov/ncas/current-activity[...]

ISC melder at deres nettside har blitt infisert med malware

ISC melder om at deres nettside har blitt hacket og infisert med malware.
Ifølge Cyphort Labs, skal ISC ha blitt advart om dette den 22. desember, hvor nettsiden således ble tatt ned den 23. desember.
Referanser
http://isc.org/
http://www.theregister.co.uk/2014/12/26/isc_o[...]

Hackere prøver seg på utpressing av et Sørkoreansk atomkraftverk

Et Sørkoreansk atomkraftverk som nylig ble utsatt for datainnbrudd, har nå mottatt trusler fra hacker gruppen. Truslene skal bestå i publisering av mer sensitiv data på nett om de ikke stenger tre av sine reaktorer i løpet av de kommende dagene.
Referanser
http://www.theverge.com/2014/12/22/7434089/ha[...]

Lizard Squad angriper PSN og XBOX Live nok en gang

Lizard Squad har vært veldig aktive med DDoS angrep sålangt i romjulen. Det ble meldt av både XBOX Live og PlayStation Network (PSN) at deres tjeneste har vært nede grunnet DDoS angrep. The Register meldte den 27. desember at PSN enda hadde problemer med tjenesten. Søndags kveld ble det annonsert av Sony at tjenesten endelig var oppe igjen.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/31491/cyb[...]
http://www.theregister.co.uk/2014/12/27/plays[...]
http://blog.us.playstation.com/2014/12/27/pla[...]

Avisen Spiegel skriver om hvordan NSA prøver å komme rundt kryptering

Spiegel har publisert en artikkel på hvordan NSA går fram når de prøver å komme rundt og/eller dekryptere data fra forskjellige kilder. Det nevnes at NSA skal siden høsten 2011 hatt mulighet til å overvåke og dekryptere Skype samtaler. Det nevnes samtidig at det skal være mange krypteringsmetoder NSA enda ikke har klart å utnytte.
Referanser
http://www.spiegel.de/international/germany/i[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.