Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 7 January 2015

2015.01.07 - Nyhetsbrev

Dark Mail ønsker å gjøre kryptering av epost til standard-opsjon.

Kaspersky Lab forsøker seg på spådommer innenfor APT-trender for 2015.

Dark Mail kryptert som standard

Ladar Levison ønsker å gjøre Dark Mail kryptert som standard. Den tidligere grunnleggeren av Lavabit, som i 2013 ble lagt ned i et forsøk på å unngå å måtte utgi brukeres epost til den amerikanske stat, driver nå med et nytt forsøk på å beskytte folks epost. Nevnte Dark Mail består blant annet av de to protokollene DMPT (Dark Mail Transfer Protocol) og DMAP (Dark Mail Access Protocol) og ønsket er at disse protokollene skal bli kryptert som standard.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/01/lavab[...]

Kaspersky Lab spår trender innen APT for 2015

Sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab spår trender innenfor APT for 2015. Stikkord her er oppsplitting av store trusselaktører i mindre grupper, videreutvikling av tekniske egenskaper til malware, mer bruk av skytjenester til dataeksfiltrering, større grad av APT-operasjoner som forsøker å seile under "falsk flagg", mer fokus på APT via mobile enheter, samt ytterligere oppblomstring av legale, kommersielle aktører som tilbyr programvare myntet for overvåking.
Referanser
http://securelist.com/analysis/kaspersky-secu[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.