Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 12 January 2015

2015.01.12 - Nyhetsbrev

Oppsummering av nyhetsbildet for desember. Adware og malware i gratisprogrammer. Lizard Stresser utnytter kompromitterte hjemmerutere. Danmark oppretter avdeling for cyberangrep

Oppsummering av nyhetsbildet for desember

Oppsummering av nyhetsbildet innen datasikkerhet for desember med blant annet mer info om DDoS-angrepene fra LizardSquad.
Referanser
http://telenorsoc.blogspot.no/2015/01/oppsumm[...]

Adware og malware i gratisprogrammer

Nettstedet How-To Geek har prøvd å installere de ti mest populære programmene fra download.com for å se hva som skjer med PCen. Resulatet er ikke veldig oppløftende, og viser hvor lett det er å få infisert PCen sin med en mengde uønskede programmer som prøver å presse deg for penger.
Referanser
http://www.howtogeek.com/198622/heres-what-ha[...]

"Lizard Stresser" utnytter kompromitterte hjemmerutere

"Lizard Squad", som ble omtalt i vårt nyhetsbrev tidligere angående DDoS-angrep mot Playstation Network og Xbox Live i romjulen, har sagt at angrepene var for å reklamere for deres nye tjeneste, "Lizard Stresser". Tjenesten skal blant annet benytte kompromitterte hjemmerutere for å generere angreps-trafikken. Spredning skal skje blant annet ved å benytte seg av standardpassord på sårbare enheter. Infiserte enheter vil skanne etter nye enheter, og på den måten spre seg videre.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2015/01/lizard-str[...]

Danmark oppretter avdeling for cyberangrep

Danmark har fra før av en avdeling for cyberforsvar. Ytterligere penger er nå bevilget for også å opprette en avdeling for cyberangrep. $74 millioner er satt i budsjettet for 2015-2017 for å bygge opp og drive avdelingen. Den nye avdelingen skal ligge under Forsvarets Efterretningstjeneste.
Referanser
http://www.defensenews.com/story/defense/poli[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.