Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 16 January 2015

2015.01.16 - Nyhetsbrev

Terrorangrepene i Paris fører til økt ondsinnet aktivitet på nett. Nytt lovforslag mot cyberkriminalitet i USA kan medføre at det blir forbudt å etterforske eller rapportere om det dersom et selskap lekker data om kundene sine.

Amerikansk lovforslag vil forby henting eller spredning av fritt tilgjengelig informasjon på nett

Amerikanske myndigheters nye offensiv mot cyberkriminalitet, som skal presenteres under Obamas SOU-tale neste uke, inneholder forslag som vil gjøre det forbudt å aksessere og spre ikke-autorisert informasjon på nett, til tross for at det ligger fritt tilgjengelig. Mange frykter at det i praksis kan bli forbudt å avdekke og etterforske datalekkasjer i USA.
Referanser
http://www.wired.com/2015/01/president-obama-[...]

Siden 7. Jan har 19 000 franske nettsider blitt angrepet

Siden skyteepisoden i Paris den 7. Jan, har rundt 19 000 franske nettsider blitt angrepet, de fleste ved hjelp av DDoS. Angrepene er utført av grupperinger som Middle East Cyber Army, Fallaga team og Cyber Caliphate.
Referanser
http://www.darkreading.com/in-wake-of-violenc[...]
http://www.usatoday.com/story/tech/2015/01/15[...]

Hashtaggen #jesuischarlie misbrukes til spredning av malware

Opportunistiske kriminelle har de siste dagene benyttet hashtaggen #jesuischarlie i sosiale medier til å spre linker som leder til installasjon av RAT-verktøyet DarkComet. Den store trafikken mot hashtaggen er perfekt for de som ønsker å infisere flest mulig maskiner og dermed utvide størrelsen på et botnett.
Referanser
http://www.cbronline.com/news/jesuischarlie-e[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.