Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 19 January 2015

2015.01.19 - Nyhetsbrev

Google og Microsoft er uenige om offentliggjøring av 0-dagssårbarheter. Problematisk for pressen å skrive om hendelser i det digitale rom. Avsløringer viser angivelig at USA ruster opp mot digital krigføring, og skal ha brutt seg inn i Nord-Koreanske systemer allerede i 2010.

Google publiserer info om flere 0-dags svakheter i Windows

For andre gang på kort tid har Google publisert informasjon om svakheter i Windows før Microsoft har rukket å gi ut en patch. Google mener 90 dager er mer mer enn nok tid, men Microsoft ønsker å kunne utsette oppdateringer til neste patchetirsdag når det oppdages kompatibilitetsproblemer eller lignende. De to svakhetene som er publisert denne gang er ikke kritiske, og det er ikke kjente angrepsvektorer for dem.
Referanser
https://code.google.com/p/google-security-res[...]
http://arstechnica.com/information-technology[...]

Utfordrende for media å dekke cyber-hendelser

BBC har en artikkel om utfordringene ved å dekke hendelser i det digtale rom. Hendelsene er som oftest umulige å se, og det er vamskelig å stille parter til ansvar når en ikke vet hvem som står bak.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-30813585

Nye dokumenter skal vise hvordan NSA ruster opp for digital krigføring

Der Spiegel publiserer nye Snowden-dokumenter som angivelig viser hvordan NSA ruster opp for digital krigføring. Dokumentene omhandler alt fra kontroll av botnett til bruk av egenutviklede systemer for overvåking og dekryptering av nettverkstrafikk. Hensikten skal være å få kontroll over så mye trafikk som mulig for å kunne forutse og selv utføre angrep.
Referanser
http://www.spiegel.de/international/world/new[...]
http://arstechnica.com/information-technology[...]

USA hacket Nord-Korea før Sony-angrepet

I etterkant av Sony-angrepet uttalte Obama at det var "ingen tvil" om at det var Nord-Korea som står bak. Eksperter mener at det nødvendigvis må være kunnskap samlet inn under tidligere datainnbrudd i Nord-Koreanske systemer som måtte ligge til grunn for denne konklusjonen. Kritikere påpeker imidlertid at det ikke ville være umulig for en annen angriper å skjule sine spor ved å fremstå som nettopp Nord-Korea.
Referanser
http://www.nytimes.com/2015/01/19/world/asia/[...]
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/usa/new-yor[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.