Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 20 January 2015

2015.01.20 - Nyhetsbrev

Spredning av ransomware ved hjelp av spam-eposter. Arstechnica analyserer LizardSquad's Lizard Stresser.

Spredning av ransomware ved hjelp av spam-eposter

Det spres for tiden mange spam-eposter med malware som fører til at PCer blir infisert av ransomware/utpressingsprogramvare. E-posten gir seg ut for å inneholde en fax pakket inn i en zip-fil. Det er imidlertid malware som gjemmer seg i zip-filen. Dersom denne startes, lastes ransomware-programmet ned og alle dokumenter på PCen krypteres. Vær forsiktig med å åpne vedlegg i e-poster.
Referanser
http://blog.malcovery.com/blog/ctb-locker-the[...]

Arstechnica analyserer LizardSquad's Lizard Stresser

Lizard Stresser, en nettside som tilbyr å utføre DDoS-angrep mot penger, har nylig blitt hacket og fått deres database lagt ut på Internett. Arstechnica har gått igjennom dataeneog analysert hva slags data som er i databasen. De har blant annet funnet ut hva slags personer som kjøper slike ulovlige tjenester og hvem som har blitt angrepet.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/01/a-hac[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.