Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 21 January 2015

2015.01.21 - Nyhetsbrev

Oracle er ute med oppdateringer for januar. Stort erstatningskrav mot 17-åring etter omfattende DDoS mot norske selskaper i sommer. Cisco har publisert sin årlige sikkerhetsrapport for 2015.

Oracle har sluppet oppdateringer for Januar

Oracle har publisert oppdateringer for Januar. Oppdateringene er rangert som kritiske og retter 169 svakheter og omfatter en rekke produkter, bl.a. Oracle Database Server og Oracle Fusion Middleware. Blant oppdateringene finner vi også en fiks for Java SE som retter den tidligere omtalte POODLE-svakheten.
Referanser
https://blogs.oracle.com/security/entry/janua[...]
http://www.oracle.com/technetwork/topics/secu[...]
http://news.softpedia.com/news/Oracle-Address[...]

Stort erstatningskrav mot 17-åring etter DDoS i sommer

En 17-åring utførte i sommer store DDoS-angrep mot flere norske selskaper som Telenor, Sparebanken Vest, Netcom, Telia Sonera, DNB, Nordea, Sparebank 1, Storebrand, Gjensidige, Norges Bank, SAS og Norwegian. Flere av selskapene krever nå erstatning for utgifter i forbindelse med angrepene og kravene kan komme opp i en halv million kroner. 17-åringen har innrømmet forholdene og sier han prøvde å sette fokus på sårbarheter i samfunnet.
Referanser
http://www.ba.no/_sane_gutt__17__f_r_gigantkr[...]

Cisco har sluppet sin årlige sikkerhetsrapport for 2015

Cisco har sluppet sin årlige sikkerhetsrapport for 2015 som redegjør for trendene i sikkerhetslandskapet for året som har vært. Blant annet fremheves det en trend hvor flere sikkerhetsansvarlige ikke oppdaterer systemene sine. Videre trender viser at spam har hatt en drastisk økning de siste året og at Silverlight fremtrer som en populær plattform for utnyttelse av svakheter.
Referanser
http://www.cisco.com/web/offer/gist_ty2_asset[...]
http://threatpost.com/report-companies-still-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.