Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 2 February 2015

2015.02.02 - Nyhetsbrev

ENISA er ute med årsrapport over digitale trusler for 2014. BMW distribuerer sikkerhetsoppdatering til 2,2 millioner biler. Ny ransomware krypterer databaser til webapplikasjoner.

ENISA Cyber Threat Landscape 2014

ENISA er ute med årsrapport med oppsummering av trusselbilde i det digitale rom for 2014. Rapporten konkluderer blant annet med at 50% av observert malware forblir udetektert av antivirus, og at 30% av malware benytter kryptering for å skjule kommunikasjon.
Referanser
https://www.enisa.europa.eu/activities/risk-m[...]

BMW-sårbarhet gir tilgang til å låse opp biler

En sårbarhet i BMW's Connected Drive-system ga forskere mulighet til å etterligne BMW-servere og låse opp kjøretøyer over internett. Problemet ble oppdaget av Allgemeiner Deutscher Automobil-Club (ADAC), og ble bekreftet på flere modeller. BMW sender nå ut programvareoppdateringer til rundt 2,2 millioner biler utstyrt med Connected Drive, og nevner at det så langt ikke er avdekket tilfeller der sårbarheten har blitt misbrukt.
Referanser
http://www.pcworld.com/article/2878437/bmw-ca[...]
http://news.hitb.org/content/bmw-cars-found-v[...]

Ransomware for webapplikasjoner

High-Tech Bridge skriver om en malware som infiserer webapplikasjoner slik at data skrives kryptert til bakenforliggende databaser og dekrypteres ved henting. Krypteringsnøkkelen fjernes etter en tid av bakmennene og leveres ut igjen mot løsepenger.
Referanser
https://www.virusbtn.com/blog/2015/02_02.xml
https://www.htbridge.com/blog/ransomweb_emerg[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.