Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 6 February 2015

2015.02.06 - Nyhetsbrev

Innbrudd hos forsikringsgigant i USA. Russland med propaganda mot blogger og sosiale medier. Sikkerhetseksperter frykter at Kina og Russland skal stjele norsk teknologi. Apper med tidsinnstilt adware fjernet fra Google Play.

Innbrudd hos forsikringsgigant i USA

Forsikringsselskapet Anthem i USA har blitt utsatt for datainnbrudd. Angriperne fikk kopiert ut rundt 80 millioner personnummer og andre opplysninger om kunder. Mange mener at Kina står bak innbruddet.
Referanser
https://krebsonsecurity.com/2015/02/china-to-[...]

Russland med propaganda mot blogger og sosiale medier

DN.se skriver om en gruppe på 250 personer i St. Petersburg som jobber for russiske myndigheter. Arbeidsoppgavene er å blogge, kommentere og skrive i sosiale medier til støtte for Russland.
Referanser
http://www.dn.se/nyheter/varlden/de-ar-putins[...]

Sikkerhetseksperter frykter at Kina og Russland skal stjele norsk teknologi

Roger Johnsen, direktør for Norsk Senter for Informasjonsikkerhet, mener at norske småbedrifter er sjanseløse til å holde på sine høyteknologiske hemmeligheter og tror Russland og Kina er ute etter å stjele avansert norsk teknologi.
Referanser
http://www.tv2.no/2015/02/05/nyheter/pst/nors[...]

Apper med tidsinnstilt adware fjernet fra Google Play

Google har fjernet tre Android-apper fra Google, etter at en bruker varslet sikkerhetsselskapet Avast om at selskapets mobilsikkerhetsapp ikke blokkerte de tre appene. Appene skal ha inkludert et annonserammeverk som viste brukeren annonser om tvilsomme sikkerhetsapper hver gang mobilen ble låst opp. Annonsene ble først vist flere dager etter at appen ble installert. Det var dermed vanskelig å vite hvilken app som var ansvarlig.
Referanser
http://www.digi.no/932788/fjernet-adware-appe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.