Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 13 February 2015

2015.02.13 - Nyhetsbrev

E-tjenesten har presentert trusselrapport for 2015. Trusselen mot Norge forventes å øke, særlig i det digitale rom. Samtidig reduseres investeringsbudsjettet til Cyberforsvaret med 70%.

Facebook har lansert en samarbeidsplattform for utveksling av trusseldata på nett, med flere store aktører ombord.

Trusselrapport fra E-tjenesten

E-tjenesten publiserte i går en ugradert rapport om trusler mot Norge. Rapportene inneholder informasjon blant annet om utviklingen i Russland, Midtøsten og Nord-Afrika. Rapporten omfatter også utviklingen på nettet og hvordan andre land bruker dette til å spionere på Norge.

Rapporten slår fast at nettverksbaserte etterretningsoperasjoner blir stadig mer målrettede og teknisk avanserte, og at det er statlige aktører som står bak den mest alvorlige trusselen.

I følge rapporten er Russland og Kina de to statlige aktørene som er mest aktive hva gjelder etterretningsoperasjoner mot Norge. De største truselene i fredstid er innsyn i politiske vurderinger, militære forhold kommersielle data og intellektuell eiendom.

Rapporten inneholder også informasjon om hvilke typer angrep disse aktørene gjerne bruker for å få tak i informasjon.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Dette[...]
http://forsvaret.no/ForsvaretDocuments/FOKUS2[...]

Cyberforsvaret får kraftig redusert budsjett.

I lys av E-tjenestens trusselrapport advarer generalmajor Odd Egil Pedersen om at Norge vil stå svekket mot nettverksbaserte trusler når Cyberforsvarets investeringsbudsjett kuttes med 70%.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Norsk[...]

Facebook lanserer plattform for deling av trusseldata

Facebook har lansert en plattform for deling av data knyttet til malware, phishing, ondsinnede domener og lignende via et API. Dropbox, Tumblr, Twitter og Yahoo er blant aktørene som deltar i datautvekslingen.
Referanser
https://www.virusbtn.com/blog/2015/02_12.xml
https://threatexchange.fb.com/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.