Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 16 February 2015

2015.02.16 - Nyhetsbrev

Over 100 banker verden over har vært infiltrert av kriminelle ved hjelp av Carbanak-malware. Digi.no har vært med på øvelse med kyberkrigerne hos Forsvarets ingeniørskole. Forskere presenterer teknikk for kryptering av minnedata for kjørende programvare.

Banker verden over infiltrert av kriminelle

Hackere skal ha infiltrert over 100 banker i 30 land i en operasjon for å stjele penger iflg Kaspersky. Via PC-er infisert med Carbanak-malware i bankenes nettverk iverksatte de overføringer av penger til egne kontoer og utbetaling av kontanter fra minibanker til gitte tidspunkter.
Referanser
http://www.nytimes.com/2015/02/15/world/bank-[...]
http://www.hackingnews.com/malware/carbanak-h[...]
http://www.digi.no/sikkerhet/2015/02/16/tiden[...]

På øvelse med Forsvarets ingeniørsoldater

Digi har blitt med Forsvarets ingeniørsoldater på øvelse og forteller om hvordan soldatene må klare seg utendørs med våpen i dyp snø og minusgrader, samtidig som de skal kunne sette opp avansert nettverksutstyr og forsvare enheten mot digitale angrep.
Referanser
http://www.digi.no/bedriftsteknologi/2015/02/[...]

HARES: Kryptering av minnedata for kjørende programvare.

Forskere ved sikkerhetsselskapet Assured Information Security har kommet opp med en teknikk som angivelig gjør reverse engineering av programvare praktisk talt umulig. "Hardened Anti-Reverse Engineering System (HARES)" baserer seg på at informasjon krypteres i minne, med en nøkkel som holdes i CPU. Utvikleren mener at dette vil beskytte mot at uvedkommende oppdager sårbarheter, men ser at dette også vil gjøre malwareanalyse vanskeligere. Teknikken skal presenteres på konferansen SyScan 2015 i mars.
Referanser
http://www.wired.com/2015/02/crypto-trick-mak[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.