Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 17 February 2015

2015.02.17 - Nyhetsbrev

Kaspersky Lab skriver om svært avansert hackergruppe. Hackere fra Gaza og Egypt sies å ha opprettet samarbeid for å angripe Israel.

Kaspersky Lab skriver om svært avansert hackergruppe

En utrolig sofistikert hackergruppe ble nylig oppdaget av Kaspersky Labs. De har valgt å kalle gruppen "The Equation Group". Mange mener at grupperingen egentlig er NSA, basert på likheter med tidligere lekket materiale. Gruppen, som har greid å holde seg skjult i omtrent 14 år, har utviklet flere forskjellige verktøy for å stjele informasjon fra deres ofre. Disse verktøyene er avanserte og kan infisere maskiner uten å bli oppdaget.

Forskerne sier at de har greid å dokumentere rundt 500 infeksjoner i 42 forskjellige land. Det reelle tallet er nok flere tusen, da malwaren som har blitt brukt til å infisere maskinene har muligheten til å ødelegge seg selv.

Et eksempel på et av deres avanserte verktøy er muligheten til å gjemme malware i firmwaren til harddisker. Dette gjør at en malware-infeksjon kan overleve en vanlig sletting av harddisken. Dette har fungert mot harddisker til tolv forskjellige harddisk-produsenter, og tyder på tilgang til kildekoden for firmwaren.

Kaspersky har også avdekket at personer har blitt infisert av CDer som har blitt manipulert i posten. De har også avdekket metoder for å hente ut informasjon fra spesielt sikrede nett ved hjelp av infiserte USB-pinner.
Referanser
https://threatpost.com/massive-decades-long-c[...]
http://arstechnica.com/security/2015/02/how-o[...]
http://www.zdnet.com/article/beyond-stuxnet-a[...]

Hackere fra Gaza og Egypt sies å ha opprettet samarbeid for å angripe Israel

Sikkerhetsforskere ved Trend Micro har oppdaget to forskjellige angreps-kampanjer, "Operation Arid Viper" og "Operation Advtravel"- Kampanjene har likheter som tyder på et samarbeid mellom hackere fra Gaza og Egypt.

Trends teori er at begge kampanjene er en manifestasjon av cyber milits-aktivitet i den arabiske verden, og at det "kan være en overordnet organisasjon eller et underjordisk samfunn som bidrar til å støtte arabiske hackere med å kjempe tilbake mot antatte fiender av Islam".
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/02/16/israe[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.