Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 26 February 2015

2015.02.26 - Nyhetsbrev

RAMNIT-botnettet tatt ned av Europol og Lenovo.com har blitt angrepet av hackere.

Europol har tatt ned RAMNIT-botnettet

Botnettet RAMNIT har infisert 3.2 millioner maskiner over hele verden ved å spre virus via linker i phishing-eposter eller sosiale nettverk. Formålet har vært å overføre penger fra bankkontoer til Windows-brukere. Operasjonen for å ta ned RAMNIT var koordinert av kyber avdelingen til Europol. Politi fra flere land og firmaer som Microsoft og Symantec har også bidratt.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/02/25/europ[...]
http://www.darkreading.com/ramnit-botnet-disr[...]

Lenovo.com ble hacket

The Verge forteller at websiden til Lenovo.com ble byttet ut. Den vanlige siden ble erstattet av bilder av unge mennsker med musikk i bakgrunnen. Mest sannsynlig har de blitt utsatt for dette angrepet på grunn av installeringen av Superfish i produktene deres. Siden ble byttet ut ved å endre DNS-pekerne for Lenovo.com. Det mistenkes at LizardSquad står bank angrepet.
Referanser
http://www.theverge.com/2015/2/25/8110201/len[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.