Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 25 March 2015

2015.03.25 - Nyhetsbrev

NSM advarer om spionasje mot forretningsreisende på hotell. En phishing-kampanje i Danmark skiller seg ut ved å være skrevet på perfekt dansk og rette seg spesifikt mot kiropraktorer. En malwareanalytiker har delt detaljer om kjøring av 10.000 malware-samples.

Norske myndigheter advarer mot hotellspionasje

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet forteller i Dagens Næringsliv om hvordan spionasje mot forretningsreisende kan foregå på hoteller. Artikkelen inneholder en del råd om hvordan man bør forholde seg til sensitiv informasjon på reise.
Referanser
http://www.dn.no/magasinet/2015/03/20/2118/Re[...]

Ransomware-angrep mot spesifikk bransje i Danmark

CSIS rapporterer om et phishing-angrep spesielt rettet mot kiropraktorer i Danmark, utformet som en henvendelse fra en pasient med peker til skadevare i Dropbox, forkledd som testresultater. I utgangspunktet ble det servert ransomware, men i etterkant av bloggposten har det også vært observert servering av RAT-verktøyet DarkComet.

Meldingen var skrevet på perfekt dansk. Det er grunn til å forvente at bransjer i Norge vil kunne oppleve tilsvarende.
Referanser
http://www.csis.dk/da/csis/news/4629/

100 dager med malwareanalyse

Brendan Dolan-Gavitt har kjørt malware-samples gjennom verktøyet PANDA i 100 dager og delt resultatene på internett. I materialet ligger nå over 10.000 pakkedumper, logger og film-opptak fra kjøring av malwaren, fritt tilgjengelig for nedlasting.
Referanser
http://moyix.blogspot.be/2015/03/100-days-of-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.