Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 8 April 2015

2015.04.08 - Nyhetsbrev

Russiske hackere står bak et datainnbrudd mot det hvite hus. Dette melder cnn i artikkel fra i går. FBI har gått ut med en advarsel om at ISIS sympatisører bruker Wordpress og tilhørende plugins som angrepsvektor for såkalt defacing av nettsider. Svenske dn.se har en større sak i dag angående en populær add on til Google Chrome som skal ha sendt ut informasjon om hvilke nettsider brukeren har besøkt til en server i USA. Til slutt tar vi med en undersøkelse som viser at flere bedrifter skal ha blitt skremt av Snowdens avsløringer angående NSA og PRISM, men det viser seg at flesteparten bruker de amerikanske tjenestene likevel.

Add-on til Google Chrome med spionkode

Svenske DN har publisert en sak der de viser at flere svenske foretak og over én million brukere har installert en add-on til Chrome, Webpage screenshot, som inneholder spionkode. Den skjulte koden ber nettleseren sende data til en server i USA om hvilke nettsider brukeren har besøkt.
Referanser
http://www.dn.se/ekonomi/hemlig-kod-spionerar[...]

ISIS sympatisører bruker svakheter i Wordpress plugins

FBI har gått ut med en advarsel om at ISIS sympatiører bruker gamle svakheter i Wordpress plugins til såkalt defacing av nettsider. Det oppfordres derfor at Wordpress og alle eventuelle plugins patches for sikkerhetssvakheter så fort til blir gjort tilgjengelige.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/04/bewar[...]

Russiske hackere står bak et datainnbrudd mot det hvite hus

Det hvite hus sier at datainnbruddet har gitt angriperne tilgang til et ugradert system. Her skal de blant annet ha hentet ut informasjon om presidentens tidsplan. Enda dette er informasjon som ikke er gradert er det likevel ikke offentlig og kan derfor være av stor interesse for utenlandske etterretningsbyåer, skriver cnn i en artikkel i går.
Referanser
http://www.digi.no/sikkerhet/2015/04/08/-russ[...]
http://www.cnn.com/2015/04/07/politics/how-ru[...]

Bedrifter skremt av Snowden avsløringer

Snowdens avsløringer om overvåkning blant annet gjennom PRISM programmet til NSA har skapt skepsis blant mange ikke-amerikanske selskaper til bruk av skytjenester på amerikansk jord. En undersøkelse viser derimot at det kun er 26 prosent som har flyttet sine tjenester og at det blant disse er igjen er 34 prosent som har lagt frykt for spionasje til grunn for overføringen. Til gjengjeld oppgis det også at halvparten av de spurte ikke lagrer sensitiv informasjon hos selskaper lokalisert i Amerika. Dette skriver digi.no i en artikkel i dag.
Referanser
http://www.digi.no/analyser/2015/04/08/bedrif[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.