Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 13 April 2015

2015.04.13 - Nyhetsbrev

Analyse av Kinas The Great Cannon. Fireye har sluppet en rapport om APT gruppen APT30, som man mener Kina står bak. Diskusjoner i Washington om teknologi-selskaper skal tvinges til å lage en krypto-bakdør til myndighter. Hackere tok over sosiale medier-kontoer til det iransk statlige TV-nettverket Al Alam.

Gjennomgang av Kina's offensive "The Great Cannon"

Citizenlab.org har publisert en detaljert gjennomgang av hvordan Kina's "Great Firewall of China" og "The Great Cannon" fungerer. Ifølge bloggposten ser "The Great Firewall of China" og "The Great Cannon" ut til å være to separate systemer, plassert på/ved Kina's grenserutere. Systemet "The Great Cannon" er systemet som stod bak angrepene mot Github som vi har omtalt tidligere, mens "The Great Firewall" er det mer velkjente systemet for sensur.

Det som er interessant er at "The Great Cannon" vil ha stor rekkevidde på sine injects, blant annet på grunn av at koblinger til Baidu ol. fra store menger nettsider kan misbrukes. De vil derfor med forholdsvis stor sannsynlighet kunne levere fientlige rettede "injects" til store deler av verden. For detaljert gjennomgang og analyse se bloggpost hos Citizenlab.org.
Referanser
https://citizenlab.org/2015/04/chinas-great-c[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/04/10/china[...]

Diskusjoner i Washington om teknologi-selskaper skal tvinges til å lage en krypto-bakdør til myndighter

Det foregår diskusjoner og undersøkelser i Washington om teknologi-selskaper skal tvinges til å innføre bakdører, for at myndigheter skal kunne få tilgang til data i forbindelse med etterforskning. Amerikanske teknologiselskaper er imot dette, da de mener at dette vil gi fordeler til selskaper fra andre land som ikke har slike krav.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/world/national-[...]

Fireye har sluppet en rapport om APT-gruppen APT30

Fireeye har sluppet en rapport om APT-gruppen kalt APT30, som man mener Kina står bak. Gruppen fokuserer på spionasje og jobber systematisk og er velorganisert. Spor tyder på at gruppen har vært operative i minst 10 år.
Referanser
https://www2.fireeye.com/rs/fireye/images/rpt[...]

Hackere tok over sosiale medier kontoer til det iransk statlige TV-nettverket Al Alam

Det iransk statlige TV-nettverket Al Alam kunngjorde at deres Twitter-konto hadde blitt hacket på søndag. Angriperne har misbrukt kontoen til å spre en falsk rapport ved å legge ut nyheten om en Iran-alliert opprørsleders død. Angriperne hadde også kontroll på deres YouTube-konto.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/35920/hac[...]
http://www.voanews.com/content/reu-iran-state[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.