Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 14 April 2015

2015.04.14 - Nyhetsbrev

Verizon 2015 Data Breach Investigations Report er ute. Botnettet Simda er tatt ned.

Verizon 2015 Data Breach Investigations Report er ute

Verizon har sluppet sin årlige rapport om datainnbrudd. Rapporten er basert på 80.000 sikkerhetshendelser og over 2.100 faktiske innbrudd. Blant hovedfunnene i rapporten er stor økning i angrep mot butikksystemer (PoS), dramatisk økning i SSL/TLS-kryptert trafikk på nettet og dobling i angrep mot SCADA-systemer.
Referanser
https://software.dell.com/docs/2015-dell-secu[...]
http://news.verizonenterprise.com/2015/04/201[...]

Botnettet Simda er tatt ned

Botnettet Simda, som bestod av over 770.000 infiserte maskiner, har nå blitt tatt ned av politistyrker i flere land. De infiserte maskinene var fordelt over 190 land, mens de 14 kontrollserverne som ble tatt ned befant seg i Nederland, USA, Luxemburg, Polen og Russland. Maskinene som ble infisert fikk installert bakdører som åpnet for å installere mer malware, samt forsøk på å stjele kredittkortinformasjon til brukerene.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/04/botne[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.