Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 15 April 2015

2015.04.15 - Nyhetsbrev

Oracle har sluppet kvartalsvis sikkerhetsoppdatering. Microsoft har sluppet sikkerhetsoppdatering for april med flere kritske patcher. Oppdatering til Adobe Flash Player. Ny versjon av Google Chrome.

Oracle har sluppet kvartalsvis sikkerhetsoppdatering

Oracle har sluppet sin kvartalsvise oppdatering for sine mange produkter. Blant annet patches flere kritiske svakheter i Java. Ellers er det patcher til følgende produkter: Oracle Database, Oracle Fusion Middleware, Oracle Hyperion, Oracle Enterprise Manager, Oracle E-Business Suite, Oracle Supply Chain Suite, Oracle PeopleSoft Enterprise, Oracle JDEdwards EnterpriseOne, Oracle Siebel CRM, Oracle Industry Applications, Oracle Sun Systems Products Suite, Oracle MySQL og Oracle Support Tools.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/secu[...]
https://blogs.oracle.com/security/entry/april[...]

Microsoft-oppdateringer for april

Microsoft slapp i går kveld 11 oppdateringer som retter 26 svakheter. Fire av oppdateringene er rangert som kritiske og resten er rangert som viktig. Disse omfatter Windows, Internet Explorer, .NET, Office og Server. Flere av oppdateringene er rangert som kritiske og kan la angripere ta kontroll over et sårbart system dersom brukeren besøker en web-side eller åpner et dokument. Det anbefales å patche så fort som mulig!
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]
http://krebsonsecurity.com/2015/04/critical-u[...]

Oppdatering til Adobe Flash Player

Adobe har nå gitt ut oppdatering til Adobe Flash Player til både Windows, Linux og Mac OSX. Denne oppdateringen skal fikse en svakhet som Adobe sier at allerede utnyttes av angripere. Det anbefales derfor å oppdatere så fort som mulig!
Referanser
https://helpx.adobe.com/security/products/fla[...]

Ny versjon av Google Chrome

Google har nå gitt ut Chrome versjon 42, hvor det har blitt fikset 45 sikkerhetsfeil. I tilegg til dette har denne versjonen av nettleseren slått av NPAPI som standard. Dette vil gjøre for eksempel Oracle's Java-plugin ikke vil fungere, med mindre man endrer på instillingene til nettleseren. I følge Google Chrome-teamet, skal støtten for denne type plugins være fjernet helt i Chrome 45, som er planlagt å komme i September i år.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2015/[...]
https://www.chromium.org/developers/npapi-dep[...]
http://arstechnica.com/information-technology[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/04/14/googl[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.