Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 30 April 2015

2015.04.30 - Nyhetsbrev

Malware blir brukt til å gjøre videoer virale, antakeligvis i forbindelse med propaganda. Google har utgitt Chrome-utvidelse for å forhindre passord-phising. Pass opp for svindel i forbindelse med Nepal-katastrofen. Paypal servere er sårbar for hacking.

Malware blir brukt til å gjøre videoer virale

SpiderLabs har skrevet en blogpost om malware som bl.a. prøver å gjøre videoer på Internett virale, ved å øke antall klikk og visninger av videoen. Så langt har man sett at det er pro-Russiske videoer som er målet for dette.
Referanser
https://www.trustwave.com/Resources/SpiderLab[...]

Paypal servere sårbar for hacking

Ved å utnytte en ekstern kode-eksekverings-sårbarhet i Java Debug Wire Protocol (JDWP) er det mulig å hacke en PayPal server, rapporterer sikkerhetseksperten Milan A Solanki. Solanki meldte ifra til Paypal, som har fikset feilen.
Referanser
http://securityaffairs.co/wordpress/36394/hac[...]

Pass opp for svindel i forbindelse med Nepal-katastrofen

SANS advarer mot svindel-eposter i forbindelse med Nepal-katastrofen. Som etter alle større katastrofer, er det nå mange som prøver å lure penger fra folk som vil hjelpe. Dersom du vil donere penger, oppsøk selv nettsidene til en kjent hjelpeorganisasjon. Ikke trykk på linker i tilsendte e-poster.
Referanser
https://isc.sans.edu/forums/diary/Scammy+Nepa[...]

Chrome-utvidelse som varlser bruker ved passord-phishing

Google har lansert en utvidelse til Chrome, som vil varsle brukeren om du taster inn ditt Google-passord på andre sider en Google sine egne - og dermed blir utsatt for et phishing-angrep. Advarselen vil også dukke opp dersom brukeren bruker samme passord på andre legitime sider.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/04/29/ne[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.