Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 6 May 2015

2015.05.06 - Nyhetsbrev

Vi har sett stor spredning av Dyre-trojaneren den siste tiden.

Dyre trojaneren med i stor spam bølge

Dyre er en type trojaner som er laget for å stjele sensitiv informasjon og har flere likheter med banktrojaneren Zeus når det kommer til funksjonalitet. Dette skrev ISC i en bloggpost i går. Trojaneren sprer seg via epost og ved bruk av en downloader kalt Upatre. Eposten inneholder som regel et .zip vedlegg som mottaker blir forsøkt lurt til å åpne. ISC har en fin oversikt med flere eksempler på navn på .zip filene og hvilke emner epostene har. Det er også vedlagt samples av malwaren. TSOC har også sett stor forekomst av spam epost som inneholder Upatre mot sine kunder den siste tiden. Mye av dette blir stoppet av spam filtere, men det kan alltids være greit å ta en ekstra sjekk i loggene i tilfelle noe har sluppet gjennom.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/UpatreDyre+-+the+d[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.