Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 19 May 2015

2015.05.19 - Nyhetsbrev

Dagens Næringsliv fokuserer på passordsikkerhet. Russiske myndigheter starter arbeidet med å bygge eget mobil-OS. Panda Security forteller om malware mot maritim oljeindustri.

Dagens Næringsliv om livet etter passord

DN har for tiden en artikkelserie med fokus på passordproblematikk. Denne artikkelen tar for seg hvordan teknologier som biometri og NFC kan benyttes som alternativer til tradisjonelle passord, og nevner litt om hvilke nye muligheter som vil finnes i Windows 10.
Referanser
http://www.dn.no/tekno/2015/05/18/1857/Itsikk[...]

Russland bygger eget mobil-OS

Russiske myndigheter har et mål om at utenlandske mobiloperativsystem i landet reduseres til 50 prosent innen 2025, og har startet arbeidet med å utarbeide et eget russisk operativsystem for mobile enheter. Trolig vil systemet baseres på en fork av Jollas operativsystem Sailfish.
Referanser
http://www.digi.no/bedriftsteknologi/2015/05/[...]

Målrettet malware mot maritim oljeindustri

Panda Security har utgitt en rapport om malware brukt av Nigerianske svindlere til å stjele dokumentasjon om oljetankere. Målet med operasjonen var trolig å benytte dokumentasjonen i svindel mot oljemeglere, ved å selge forsendelser med olje som i realiteten ikke finnes.
Referanser
http://www.nbcnews.com/tech/security/phantom-[...]
http://www.pandasecurity.com/mediacenter/src/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.