Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 21 May 2015

2015.05.21 - Nyhetsbrev

FireEye med rapport om cybertrusler i norden. Personlige assistenter kan være angripers inngangsport til din bedrift. Svakhet i NetUSB-komponent i mange routere. Eksamener rammet av DDOS angrep i Nordland fylke.

FireEye skriver om cybertrusler i den nordiske regionen

FireEye har kommet ut med en rapport om cybertrusler i den nordiske regionen mot regjeringer og industrier. FireEye mener at statlige aktører er den største trusselen mot norden.
Referanser
https://www.fireeye.com/content/dam/fireeye-w[...]

Personlige assistenter kan være en angripers inngang til en bedrift

Sikkerhets analytiker Graham Cluley skriver om hvordan personlige assistenter til direktører kan være inngangsmetoden til angripere som ønsker å skaffe seg informasjon om bedriften. Artikkelen er basert på en presentasjon som sikkerhets-ekspert Per Thorsheim gav på Project Honeynet workshop'en i Stavanger.
Referanser
https://grahamcluley.com/2015/05/ceos-hackers[...]

Svakhet i NetUSB-komponent i mange routere

NetUSB, et komponent som muliggjør deling av data fra USB-enheter plugget inn i routere, har en alvorlig svakhet. Ved å oppgi et veldig langt navn for navnet på enheten som skal deles kan en ta kontroll over en sårbar enhet. Minst 24 leverandører av routere har sårbart utstyr. Tjenesten er heldigvis bare tilgjengelig fra innsiden av nettverket.
Referanser
http://blog.sec-consult.com/2015/05/kcodes-ne[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/05/20/netus[...]

Eksamener i Nordland rammet av DDoS-angrep

Nordland fylkeskommune ble rammet av et DDoS-angrep under gjennomføringen av eksamen. Det har rammet eksamener i hele fylket. Angrepet slo ned Internett-forbindelsen da elever skulle levere besvarelsene sine.
Referanser
http://www.fremover.no/Eksamener_rammet_av_ha[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.