Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 26 May 2015

2015.05.26 - Nyhetsbrev

Justisministeren positiv til bruk av overvåkingsprogramvare for PST. Telenor om innsyn i teletrafikk. NSM om sikker fjerntilgang.

Justisministeren positiv til bruk av overvåkingsprogramvare for PST

PST ønsker å ta i bruk teknologi oftest forbundet med malware, som for eksempel keyloggere, for å overvåke mistenkte personer. Justisministeren stiller seg i utgangspunktet positiv.
Referanser
http://e24.no/digital/anundsen-positiv-til-at[...]

Telenor om innsyn i teletrafikk

Telenor har offentliggjort omfanget av henvendelser fra myndigheter om avlytting og innsyn i trafikkdata, i alle land der det finnes adgang til det. Computerworld oppsummerer noen av tallene.
Referanser
http://www.cw.no/artikkel/sikkerhet/tusenvis-[...]

NSM om sikker fjerntilgang

Lars Olaussen skriver om sikker fjerntilgang i en post på NSM's sikkerhetsblogg. Han mener at bruken av denne teknologien (VPN) er en forutsetning for sikkerhet når en bruker klienter utenfor bedriftens nettverk.
Referanser
http://nsm.stat.no/blogg/sikker-fjerntilgang-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.