Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 1 June 2015

2015.06.01 - Nyhetsbrev

USA skal ha forsøkt, og feilet, i å sabotere Nord-Koreas atomvåpen-program med Stuxnet-liknende trojaner. USA ønsker å la omsetning av exploitkode bli underlagt regler i våpen-omsetningsavtalen kjent som "Wassenaar-Arrangement".

Reuters: USA feilet med Stuxnet-liknende angrep mot Nord-Koreas atomvåpen-program.

Reuters bringer nyheten om at USA, parallelt med at de i 2009/2010 saboterte Irans atomvåpen-program vha Stuxnet-trojaneren, også skal ha forsøkt å utføre et tilsvarende angrep mot Nord-Koreas atomvåpen-fasiliteter. Angrepet skal imidlertid ikke ha lyktes, da USA ikke klarte å tilegne seg tilgang til nødvendige datanettverk- og styringssystemer.

http://www.reuters.com/article/2015/05/29/us-usa-northkorea-stuxnet-idUSKBN0OE2DM20150529


USA vil ha regler for omsetning av exploitkode inn under Wassenaar-avtalen.

USA planlegger å la omsetning av exploitkode og tilsvarende programvare falle inn under en omfattende handelsavtale for omsetning av våpen, kjent som Wassenaar Arrangement. Dette vil kunne medføre strenge regler for eksport og import av slik kode og teknologi, og har utløst heftige debatter i sikkerhetskretser.


http://www.engadget.com/2015/05/29/weaponizing-code/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.