Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 2 June 2015

2015.06.02 - Nyhetsbrev

Svakhet gjør de fleste Mac-er sårbare for permanent bakdør. Facebook-brukere kan nå sende kryptert e-post til brukere.

Svakhet gjør de fleste Apple-maskiner sårbare for permanent bakdør

Arstechnica forteller at Mac-er eldre enn ett år er sårbare for rootkits som installeres i BIOS. Infiseringen skjer fra et program med root-rettigheter i det maskinen våkner fra dvale. Rootkitet vil forbli på maskinen ved en eventuell reinstallasjon av operativsystemet. Svakheten ble funnet for et år siden og viser seg å være mer alvorlig enn man først har antatt. Apple har foreløpig ikke utgitt en fiks for sårbarheten.

http://arstechnica.com/security/2015/06/new-remote-exploit-leaves-most-macs-vulnerable-to-permanent-backdooring/
https://reverse.put.as/2015/05/29/the-empire-strikes-back-apple-how-your-mac-firmware-security-is-completely-broken/

Facebook-brukere kan nå sende kryptert e-post til brukere

Facebook har lansert en funksjon som lar brukere legge en OpenPGP-nøkkel til profilen deres. E-poster fra Facebook vil deretter bli kryptert med denne nøkkelen. Dette vil gjøre det lettere å sjekke at e-poster virkelig kommer fra Facebook, da den vil være signert med Facebooks nøkkel. Sensitive e-poster for å nullstille passord hos Facebook vil også bli kryptert, hvilket vil gjøre det vanskeligere å ta over kontoen til brukere.


http://arstechnica.com/security/2015/06/facebook-users-can-now-add-openpgp-keys-for-improved-email-security/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.