Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 5 June 2015

2015.06.05 - Nyhetsbrev

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet melder at bedrifter i Norge blir utsatt for utpressing. Bae Systems skriver om en nylig oppdaget svakhet i MacKeeper. Kinesiske hackere har muligens kompromittert persondata til fire milioner amerikanske statelige ansatte.

Kinesiske hackere har muligens kompromittert persondata til 4 milioner amerikanske statlige ansatte.

I desember brøt kinesiske hackere seg i datasystemet til den amerikanske stats Office of Personnel Management. Etatens datasystemer inneholder personopplysninger om flere millioner både nåværende og tidligere ansatte som nå kan være kompromittert. Opplysningene skal antakeligvis brukes i videre angrep.

http://www.washingtonpost.com/world/national-security/chinese-hackers-breach-federal-governments-personnel-office/2015/06/04/889c0e52-0af7-11e5-95fd-d580f1c5d44e_story.html
http://www.digi.no/sikkerhet/2015/06/05/kinesiske-hackere-kan-ha-utfort-dataangrep-mot-usa

Bae Systems skriver om en nylig oppdaget svakhet i MacKeeper

Bae Systems skriver om en nylig oppdaget svakhet i MacKeeper. Bare få dager etter at svakheten ble oppdaget ble en proof-of-concept laget. Det meldes nå om at svakheten også blir utnyttet i angrep. Dette programmet bør avinstalleres.

http://www.baesystemsai.blogspot.co.uk/2015/06/new-mac-os-malware-exploits-mackeeper.html

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet melder at bedrifter i Norge blir utsatt for utpressing.

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet melder at bedrifter i Norge blir utsatt for utpressing. Bedriften blir først utsatt for et DDoS-angrep og blir så krevet for penger for å unngå nye og større angrep. TSOC kan bekrefte at dette stemmer. Vi bidro i å håndtere og stoppe et angrep av denne typen denne uken mot en norsk bedrift.

http://nsm.stat.no/blogg/tjenestenekt-og-utpressing/


No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.