Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 12 June 2015

2015.06.12 - Nyhetsbrev

McAfee med trusselrapport for mai, ny versjon av OpenSSL og Europol har arrestert 49 personer mistenkt for vellykket phishing.

Europol har arrestert 49 mistenkt for phishing og tyveri


Europol har arrestert 49 personer denne uken, mistenkt for phishing som har resultert i en gevist på nærmere 6 millioner euro. Arrestasjonene har skjedd i Spania, Italia og Polen, men med hjelp av myndigheter i flere andre europeiske land. Pengene ble hvitvasket og overført ut av EU.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/content/interna[...]
http://www.theregister.co.uk/2015/06/12/opera[...]

Ny versjon av OpenSSL med beskyttelse mot Logjam-angrepet


OpenSSL har kommet med en oppgradert versjon, som tetter flere svakheter - alle kategorisert som medium eller lav. Denne versjon har også beskyttelsesmekanismer mot Logjam-angrepet som vi har omtalt tidligere.
Referanser
https://www.openssl.org/news/secadv_20150611.txt

McAfee med trusselrapport for mai


McAfee har kommet ut med en rapport for mai, som tar for seg bla. annet Adobe Flash svakheter og utnyttelsesmetoder. Rapporten tar også for seg økningen av ransomware.
Referanser
http://www.mcafee.com/us/resources/reports/rp[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.