Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 15 June 2015

2015.06.15 - Nyhetsbrev

Norge i verdenstoppen på beskyttelse av domenenavnsystemet. Websider tilknyttet Afghanske myndigheter er kompromittert. Digi.no skriver om svakheter i infrastrukturen på Internett.

Norge i verdenstoppen på beskyttelse av domenenavnsystemet

Norid skriver at halvparten av alle norske domenenavn er sikret med teknologien DNSSEC. Norge erdermed på topp i Europa når det gjelder bruk av denne sikkerhetsmekanismen.
Referanser
https://www.norid.no/nytt/pressemelding201505[...]

Websider tilknyttet Afghanske myndigheter er kompromittert

For andre gang i 2015 blir ondsinnet kode servert til besøkende på websider tilknyttet Afghanske myndigheter. Angriperne har klare målgrupper og bruker whitelisting av IP-adresser for ikke å ramme alle besøkende. De obfuskerte ondsinnede javascriptene ligger på cdn.afghanistan.af som er en CDN (content delivery network) for Afghanske myndigheter.
Referanser
http://www.volexity.com/blog/?p=134

Digi.no skriver om svakheter i infrastrukturen på Internett

Fredag sendte Telekom Malaysia ut feil ruting-oppdateringer over BGP til Level3, som godtok oppdateringene. Dette skapte store forstyrrelser på nettet og i Norge gikk blant annet BankID ned som følge av feilen. Med denne routing-feilen som bakteppe skriver Digi om hvor skjør den underliggende infrastrukturen til Internett er.
Referanser
http://www.digi.no/tele-kommunikasjon/2015/06[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.