Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 18 June 2015

2015.06.18 - Nyhetsbrev

Svakhet i Apple OS X og iOS. TrendMicro med analyse av null-dags sårbarheten brukt av Duqu 2.0.

Svakhet i Apple OS X og iOS

Det er oppdaget svakheter i måten iOS og OS X gjør kommunikasjon mellom forskjellige prosesser/programmer. Ved hjelp av forskjellige teknikker kan malware på maskinen få tak i informasjon som tilhører andre programmer. Dette kan være sensitiv informasjon som passord osv. For å utnytte svakheten må en altså lure offeret til å installere malware på systemet. Det har også tidligere vist seg svært vanskelig å totalt isolere prosesser fra hverandre innenfor det samme operativsystemet.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/06/17/apple[...]
https://blog.agilebits.com/2015/06/17/1passwo[...]

TrendMicro med analyse av null-dags sårbarheten brukt av Duqu 2.0

TrendMicro har publisert en analyse av null-dagssårbarheten brukt av Duqu 2.0, CVE-2015-2360, som ble fikset i tirsdagens patch fra Microsoft.
Referanser
http://blog.trendmicro.com/trendlabs-security[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.