Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 23 July 2015

2015.07.23 - Nyhetsbrev

Hacking Team skal ha hatt sofistikert RAT for Android i "arsenalet" sitt.

Flere større danske nettsteder videresender besøkende til Angler exploit-kit, som så forsøker å infisere brukere med ransomware.

Hacking Team skal ha vært i besittelse av sofistikert RAT for Android

"Hacking Team"-lekkasjene avslører at nevnte firma skal ha vært i besittelse av en RAT (Remote Access Trojan) som fungerer mot Android versjoner fra "Ice Cream" til "Jelly Bean".

Trend Micro sine forskere har omtalt koden som noe av det mest profesjonelle og sofistikerte innen skadevare for Android de har sett.

Verktøyet er antatt å ha vært aktivt brukt siden 2012.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/07/23/hacki[...]
http://blog.trendmicro.com/trendlabs-security[...]

Flere større danske nettsteder videresender besøkende til Angler exploit-kit, som forsøker å infisere brukere med ransomware

CSIS melder om at flere større danske nettsider skal ha blitt kompromittert. Nettsidene redirigerer besøkende til Angler exploit kit, som igjen forsøker å infisere brukeren med ransomware. CSIS melder om at det er 250 nettsider i Danmark og 70.000 globalt som til nå har blitt identifisert som kompromitterte. "kunde.statoil.dk" nevnes som en av de store nettsidene som er kompromittert.
Referanser
https://www.csis.dk/da/csis/blog/4680/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.