Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 4 August 2015

2015.08.04 - Nyhetsbrev


Yahoo serverer malware via annonser på sine sider

Tusenvis av brukere kan ha blitt smittet av malware etter å ha besøkt Yahoos sider de siste dagene. Annonser på sidene har sendt besøkende videre til Angler exploit-kit som prøver å utnytte svakheter i forskjellig programvare som Flash og Java. For å unngå denne typen angrep er det viktig å holde all programvare på maskinen oppdatert.

Referanser
http://www.businessinsider.com/yahoos-advertising-network-is-being-targeted-by-hackers-malwarebytes-says-2015-8
https://blog.malwarebytes.org/malvertising-2/2015/08/large-malvertising-campaign-takes-on-yahoo/

Hardware kan infisere firmware på Mac-maskiner

Forskere har funnet flere svakheter rundt håndteringen av firmware i Macs. En Mac kan bli infisert ved å lure brukeren til å åpne en spesiell applikasjon eller å utnytte en annen svakhet. Etter denne første infeksjonen kan malwaren også spre seg videre som en orm via tilkoblet periferiutstyr som f.eks. nettverkskort. Mange slike enheter har en egen "option-rom" som lar malwaren infisere nye Macs. Apple og andre maskinleverandører vil forhåpentligvis snart patche firmware-problemene.

Referanser
http://arstechnica.com/apple/2015/08/thunderstrike-2-rootkit-uses-thunderbolt-accessories-to-infect-mac-firmware/
http://www.wired.com/2015/08/researchers-create-first-firmware-worm-attacks-macs/


No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.