Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 19 August 2015

2015.08.19 - Nyhetsbrev

Microsoft med ekstraordinær sikkerhetsoppdatering for alvorlig svakhet i Internet Explorer. Data fra innbruddet hos datingtjenesten "Ashley Madison" har blitt publisert. Russiske hackere skal ha stjålet hemmelige atomrakettplaner som topper i det russiske forsvarsdepartementet har sendt ukryptert via epost.

Microsoft gir ut ekstraordinær sikkerhetsoppdatering for Internet Explorer

Microsoft har gitt ut en ekstraordinær oppdatering som skal fikse en kritisk svakhet i all støttede versjoner av Internet Explorer (IE 7 til IE 11). Svakheten gjør det mulig for en angriper å få kjørt vilkårlig kode på et sårbart system dersom man besøker et ondsinnet nettsted. Det rapporteres at svakheten allerede utnyttes aktivt.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/securit[...]
http://krebsonsecurity.com/2015/08/microsoft-[...]
https://community.qualys.com/blogs/laws-of-vu[...]

Russiske hackere skal ha stjålet russiske atomrakettplaner.

Aftenposten bringer nyheten om at russiske hackere skal ha klart å få tilgang til topphemmelige atomrakettplaner. Det hele skal ha vært mulig fordi toppene i forvarsdepartementet skal ha sendt informasjonen ukryptert via privat epost.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Hacke[...]

Stjålne data fra innbruddet hos datingtjenesten "Ashley Madison" har blitt publisert.

Omlag 10 Gb med stjålne data fra det tidligere omtalte datainnbruddet hos datingtjenesten "Ashley Madison" har blitt publisert på nettet. Datalekkasjen inneholder bl.a. informasjon om 33 millioner kontoer, kredittkorttransaksjoner, samt større mengder interne dokumenter.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2015/08/ashle[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.