Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 25 August 2015

2015.08.25 - Nyhetsbrev

Dusør utloves for bidrag til å finne Ashley Madison-hackerne. Bilprodusentene danner sikkerhetsalianse. Sårbarheter er oppdaget i smart-kjøleskap.

Toronto-politiet ber om hjelp fra hackere etter Ashley Madison-skandalen

Toronto-politiet har involvert amerikanske myndigheter som FBI og Homeland Security i saken om Ashley Madison hacking-skandalen. Nå appellerer Toronto-politiet også til både hacker-samfunnet og de som har kjennskap til det mørke nettet om å komme frem med relevant informasjon som kan bidra til å avsløre identiteten til medlemmer av Impact Team.

Ashley Madison har også lovet en dusør på opptil 500.000 kanadiske dollar i belønning for informasjon som fører til identifisering av Impact Team.
Referanser
http://motherboard.vice.com/read/cops-investi[...]
http://arstechnica.com/security/2015/08/ashle[...]

Svakhet funnet i Samsung smart-kjøleskap

Det er påvist manglende validering av SSL-sertifikater i smart-kjøleskaper fra Samsung. Dette muligjør "Man in The Middle"-angrep som vil kunne gi uvedkommende tilgang til å sniffe trafikk generert av kjøleskapene. På DEFCON-konferansen ble det demonstrert hvordan svakheten kan misbrukes til å lese av Gmail-passord, som benyttes til å vise kalender på kjøleskapsdøra.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2015/08/24/smart[...]

Bilprodusentene danner sikkerhetsalianse

De nylige oppdagelsene av sårbarheter i digitale systemer på biler, samt demonstrasjoner av hvordan de kan utnyttes, har ført til at bilindustrien nå danner et "Sharing and Analysis Center" hvor det skal utarbeides praksiser for håndtering av sårbarheter i kjøretøy. Alle store bilprodusenter er angivelig med på samarbeidet.
Referanser
http://www.autoevolution.com/news/car-makers-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.