Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 31 August 2015

2015.08.31 - Nyhetsbrev

APT 28 misbruker EFF i ny malware-kampanje. Artikkel om DDoS-forsterkning ved bruk av BitTorrent. Seks tenåringer i UK arrestert for DDoS-angrep.

APT 28 misbruker EFF i ny malware-kampanje

Grupperingen APT 28, som mange mener er russiske, har laget en kopi av EFFs nettsider i sin siste kampanje. Målrettede phishing-eposter har lurt besøkende til siden. Der har de blitt utsatt for en nylig patchet svakhet i Java. PCen får så installert en bakdør og viktige data blir sendt ut til angriperne.
Referanser
https://threatpost.com/latest-apt-28-campaign[...]

Seks tenåringer i UK arrestert for DDoS-angrep

Myndighetene i UK har arrestert seks tenåringer for å ha brukt en tjeneste for å generere DDoS-angrep. Tjenesten det er snakk om er LizardStresser, laget av den kjente hackergruppen Lizard Squad. Tjenesten er nede for tiden. Blant målene for angrepene er en avis, en skole, nettbutikker og spillselskaper.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2015/08/six-nabbed[...]

Artikkel om DDoS-forsterkning ved bruk av BitTorrent

BitTorrent Engineering Blog skriver om en svakhet i libµBT, et bibliotek som brukes av mange populære BitTorrent klienter, som kan utnyttes til å forsterke tjenestenektangrep. Svakheten i biblioteket er nå fikset.
Referanser
http://engineering.bittorrent.com/2015/08/27/[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.