Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 1 September 2015

2015.09.01 - Nyhetsbrev

Sårbarheter i Intel Active Management Technology. 250.000 Apple-kontoer fra jailbreakede enheter skal være på avveie.

Sårbarheter i Intel Active Management Technology (AMT)

NSM skriver om flere sårbarheter i Intel Active Management Technology. Intel AMT er en plattform som ligger under operativsystemet på noen PCer. De brukes typisk til lavnivå-administrasjon av en server. Systemet operer med egne brukernavn/passord og tilganger. Ofte er de f.eks. satt opp med standard passord. Masker med AMT kan også kompromitteres ved å sette inn en USB-minnepinne i noen sekunder. NSM oppfordrer til å følge med på nettverkstrafikken på spesifikke porter fra maskiner med AMT.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/tjenester/handtering/[...]

225.000 Apple-kontoer på avveie

En malware som har fått navnet KeyRaider stjal 225.000 unike Apple-brukernavn og passord fra infiserte iPhone-telefoner. Telefonene det var snakk om var jailbreaket, og hadde blitt infisert via ondsinnede app-er lastet ned gjennom Cydia.
Referanser
http://gizmodo.com/hackers-stole-the-biggest-[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.