Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 3 September 2015

2015.09.03 - Nyhetsbrev

Dansk energiselskap (NRGi) utsatt for hacker-angrep. CSIS melder om ny variant av Carbanak.

Dansk energiselskap (NRGi) utsatt for hacker-angrep

Dansk TV2 melder at NRGi ble utsatt for et omfattende hacker-angrep. Fredag sist uke oppdaget NRGi at noen hadde fått tilgang til deres systemer. NRGi skal ha lukket ned systemene for å minske skadene. I de seneste dagene har de arbeidet for å få opp igjen systemene. Hackerne skal ikke ha fått med seg noe sensitiv kundeinformasjon.
Referanser
http://www.tv2oj.dk/artikel/270894:oestjyllan[...]

CSIS melder om ny variant av Carbanak

CSIS melder om at Carbanak har returnert i en ny variant og har blitt bekreftet rettet mot store selskaper i Europa og i USA. Angrepsmetoder er spear phishing. Carbanak er en trojaner som spesialiserer seg på å stjele informasjon for å muliggjøre tyverier av penger fra firmaer.

Som flere andre avanserte trusler, benytter Carbanak plugins. Disse er installert ved hjelp Carbanaks egen protokoll og kommuniserer med en hardkodet IP-adresse over TCP port 443. Trojaneren er digitalt signert med navnet til et russisk selskap.
Referanser
https://www.csis.dk/en/csis/blog/4710/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.